A DUSTFIX zagyosító készülék gazdaságos módon lett kialakítva ipari porokhoz, jelentősen leegyszerűsítve a kezelési és ártalmatlanítási műveleteket. Az innovatív SINTTM műszaki polimer alkotóelemek teszik a DUSTFIX zagyosító berendezést képessé a folyamatos üzemre. Különösen rövid keveredési idő alatt 20-80 m³ / h átfolyási sebesség érhető el.

Teuftalban, a svájci főváros közelében fekvő reaktor hulladéklerakójában ipari porokat és salakokat kell újrahasznosítani az égetőművekből, mielőtt a maradékanyagokat a környező talajba elhelyeznék. Ennek a folyamatnak köszönhetően 2005-ben a vállalat megvásárolta a DUSTFIX 40 zagyosító berendezést.

A salakport egy cellás adagolón keresztül egy silóból táplálják, majd a DUSTFIX-ben vízzel kondicionálják. Mielőtt a talajjal összekeveredne és összenyomódna, egy továbbfejlesztett szállítószalag szállítja a kondicionált anyagot egy közbülső kültéri tárolóba. Amikor 2012-ben az újrahasznosított salak meghaladta az akkori maximális kapacitást akkor, egy második silót és egy második DUSTFIX készüléket kellett üzembe helyeznünk.

A folyamatos hibamentes működése a DUSTFIX-et a felhasználó számára a legkedvezőbb, mégis környezetbarát megoldássá tette.